Bausch + Lomb historia

Bausch + Lomb on yksi vanhimmista jatkuvasti toiminnassa olleista yrityksistä. Sen juuret ulottuvat vuoteen 1853, jolloin saksalainen siirtolainen John Jacob Bausch perusti pienen optikkoliikkeen Rochesterin kaupunkiin New Yorkin osavaltiossa. Kun Bausch tarvitsi lisää rahaa liiketoiminnan pyörittämiseen, hän lainasi 60 dollaria hyvältä ystävältään Henry Lombilta. Bausch lupasi, että yrityksen kasvaessa hän tekisi Lombista osakkaan. Kumppanuus oli saanut alkunsa.

 

Alkuaikoina Bausch + Lomb valmisti täysin uudenlaisia kumisia silmälasikehyksiä sekä monenlaisia optisia tuotteita, joiden tuotanto vaati paljon tarkkuutta. Vuonna 1903 yritys oli saanut patentin mikroskooppiin, kiikariin ja kameran sulkimeen, jonka toiminta perustui silmän reagointiin valoon.

 

Innovaatioiden täyteinen historia

 

Bausch + Lomb kehitti optisten tuotteiden tekniikkaa koko 1900-luvun ajan. Bausch + Lomb oli ensimmäinen korkealaatuisen optisen lasin valmistaja, suunnitteli uraauurtavat aurinkolasit armeijalle ensimmäisen maailmansodan aikaan ja kehitti linssit, joita käytettiin ensimmäiset satelliittikuvat kuusta ottaneissa kameroissa. Vuonna 1971 Bausch + Lomb toi markkinoille ensimmäiset pehmeät piilolinssit. Yritys on edelleen yksi suurimmista silmänhoitotuotteiden maailmanlaajuisista toimittajista.

 

Bausch + Lomb listattiin New Yorkin pörssiin vuonna 1937. 1900-luvun lopussa Bausch + Lombin portfolio monipuolistui: mukaan tulivat muun muassa aurinkolasit, hampaidenhoitotuotteet ja kuulolaitteet. Vuonna 2007 sijoitusyhtiö Warburg & Pincus osti Bausch + Lombin, ja vuonna 2013 Bausch + Lombin omistajaksi tuli Bausch Health Companies Inc. Bausch + Lomb on Bausch Healthin maailmanlaajuinen silmäterveyteen keskittyvä divisioona. Voit lukea lisää Bausch Healthista sivustosta www.bauschhealth.com

 

 

Vaikka tuotteet ja omistajat ovat muuttuneet aikojen saatossa, Bausch + Lombin toiminta perustuu edelleen kehityksen, laadun ja käsityön vaalimiseen John Jacob Bauschin ja Henry Lombin jalanjäljissä.

Kysymykiä?

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc